معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان گلستان:
براي حفاظت از منابع آب زيرزميني گلستان كشت برنج بايد كاهش يابد
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان گلستان با بيان اينكه منابع آب زيرزميني محدود هستند، گفت: براي حفاظت از اين منابع در استان بايد سطح زير كشت برنج كاهش يابد...
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان گلستان با بيان اينكه منابع آب زيرزميني محدود هستند، گفت: براي حفاظت از اين منابع در استان بايد سطح زير كشت برنج كاهش يابد.
به گزارش روابط عمومي شركت آب منطقه اي گلستان، مهندس رضاعلي جعفري در جلسه كميته مشترك آيين نامه بهينه سازي مصرف آب كشاورزي استان گلستان اظهار داشت: براي كاهش سطح زير كشت برنج، قيمت محصولات رقيب بايد واقعي شود.
وي افزود: افزايش قيمت خريد برنج موجب شده تا كشاورز براي توجيه اقتصادي فعاليت هاي خود به كشت برنج مبادرت ورزد.
اين عضو كميته مشترك آيين نامه بهينه سازي مصرف آب كشاورزي استان گلستان خاطرنشان كرد: با توجه به ورود دولت به قيمت گذاري محصولات كشاورزي اميد مي رود سطح زير كشت برنج در استان گلستان كاهش يابد.
جعفري با بيان اينكه الكوي كشت برنج در گلستان 12 هزار هكتار است، از افزايش آن به 70 هزار هكتار انتقاد كرد و ادامه داد: چرا سطح زير كشت برنج گلستان تا اين حد افزايش يافت؟
به گفته وي، ميانگين سالانه افزايش سطح زير كشت برنج در استان 22 درصد است، در حالي كه گندم به عنوان يك كالاي استراتژيك سالانه 11 درصد به سطح زير كشت آن افزوده مي شود.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان گلستان در ادامه با اشاره به برخي از دلايل افزايش سطح زير كشت برنج در استان، افزايش قيمت تضميني خريد نسبت به ساير محصولات اساسي را يكي از اين دلايل برشمرد.
جعفري اضافه كرد: در بين محصولات كشاورزي بيشترين ميزان تسهيلات بانكي به برنج اختصاص مي يابد كه اين خود انگيزه كشاورز را براي افزايش سطح زير كشت اين محصول مضاعف كرده است.
وي اظهار داشت: در مقايسه با ساير محصولات كشاورزي، توليد برنج كمترين ميزان ريسك را دارد.
اين عضو كميته مشترك آيين نامه بهينه سازي مصرف آب كشاورزي استان گلستان خاطرنشان كرد: ايجاد صنايع تبديلي كافي محصول برنج در مقايسه با ساير محصولات كشاورزي نيز به سهم خود در افزايش سطح زير كشت برنج تاثيرگذار بوده است.
جعفري ادامه داد: مكانيزه پذيري يكي از ويژگي هاي برتر برنج نسبت به ساير محصولات اساسي كشاورزي است كه در مجموع دلايل فوق زمينه رقابت در توسعه برنج را در استان گلستان افزايش داده اند.
کد خبر: 1227
تاریخ خبر : 2 آذر 1392
814