جوابیه شرکت آب منطقه ای گلستان در مورد وضعیت ساماندهی رودخانه زیارت

در پی انتشار گزارشی در خصوص وضعیت ساماندهی و لایروبی رودخانه زیارت در محدوده کوچه عدالت ۱ / ۷۲، بدین‌ وسیله توضیحات زیر به جهت تنویر افکار عمومی ارائه می‌گردد:

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای گلستان ، به  استناد قوانین بالادستی، از جمله قانون پیشگیری و مبارزه با خطر سیل مصوب ۱۳۴۸، قانون شهرداری‌ها مصوب ۱۳۳۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی، قانون مدیریت بحران مصوب ۱۳۹۸ و ماده (۱۰) اساسنامه تشکیلات و سازمان دهیاری‌ها مصوب ۱۳۸۰ هیئت وزیران، مطالعه و اجرای طرح‌های ساماندهی، لایروبی و تنظیف رودخانه‌ها در مراکز جمعیتی شهری و روستایی و انجام کلیه اقدامات مرتبط با رفع خطر سیلاب در این مراکز، بر عهده وزارت کشور (شهرداری‌ها و دهیاری‌ها) است. قوانین و دستورالعمل‌ های یادشده همچنان معتبر بوده و این موضوع نیز طی مکاتبه‌ای از سوی وزیر نیرو به رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور اعلام گردیده است.

لازم به ذکر است بر اساس موافقتنامه ابلاغی اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان، وظایف ساماندهی و لایروبی رودخانه‌ها در خارج از محدوده شهر و روستا بر عهده شرکت آب منطقه‌ای است. این شرکت نیز هر ساله بر اساس اعتبار ابلاغی، اقدام به لایروبی و دیواره‌سازی رودخانه‌ها در خارج از نقاط جمعیتی می‌نماید.
علی‌‌ ای حال، به منظور احداث ۱۰۰ متر دیواره حفاظتی در ساحل راست رودخانه زیارت در محل موردنظر، اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال نیاز است که در اسرع وقت توسط این شرکت از طریق مراجع ذی مدخل پیگیری خواهد شد و در صورت ابلاغ موافقتنامه مرتبط با طرح مهندسی رودخانه داخل شهرها به شرکت آب منطقه‌ای گلستان و تخصیص اعتبار لازم، عملیات اجرایی آن در دستور کار قرار خواهد گرفت. 

ضمناً با توجه به شواهد موجود و بررسی‌های کارشناسی در محل، در حال حاضر عرض طبیعی رودخانه در بالادست و پایین‌ دست محل موردنظر حداقل ۱۰ متر بوده، اما عرض رودخانه در محل ریزش حداکثر ۵ متر می‌باشد. این موضوع نشان‌دهنده آن است که در گذشته و در زمان شکل‌گیری ساخت‌ و سازهای موجود، بخشی از بستر و حریم رودخانه در آن محدوده به‌تدریج و بدون توجه به ملاحظات و الزامات کنونی مربوط به بستر و حریم رودخانه‌ها، خاک ریزی و مورد استفاده قرار گرفته است. با عنایت به قدمت بیش از سه دهه این اقدامات، موضوع در زمان وقوع، خارج از چارچوب‌ها و حساسیت‌های قانونی و فنی امروزی بوده است. مع‌الوصف، این شرکت همواره بر لزوم آزادسازی و رعایت حد بستر و حریم قانونی رودخانه‌ها تأکید داشته و هرگونه اقدام در این خصوص را مطابق قوانین جاری پیگیری می‌نماید.

کد خبر: 6814
  تاریخ خبر : 23 شهریور 1405
 23
سایتـــ های مرتبطـ

آمار بازدیدکنندگان

  • کاربران آنلاین : 31
  • بیشترین بازدید همزمان : 642
  • بازدید امروز : 6,127
  • بازدید دیروز :
  • کل بازدید : 33,783,492
  • آخرین به روزرسانی : 23 شهریور 1405 13:34:14
  • شناسه IP شما : 216.73.217.162

راه‌های تماس با ما

  • آدرس : گلستان، کیلومتر یک جاده آق قلا، شرکت آب منطقه‌ای گلستان
  • کدپستی : 4913933165
  • تلفن : 01732687436
  • فاکس : 01732687082
  • پست الکترونیکی :
  • پیامک :
  • تلفن گویا :